زمینه فعالیت
- تولید انواع گریتینگ فلزی
- تولید گریتینگ کامپوزیت
- تولید انواع قالب بتن قالب خاص
- تولید ماشین آلات CNC
آمار
- تعداد کالا: 4
- بازدید امروز: 740
- بازدید دیروز: 1615
- بازدید کل: 1274012
آیین نامه طراحی ساختمان در برابر زلزله استاندارد 2800
پس از زلزله ویرانگر دهم شهریور 1341 بویینزهرا که بزرگی آن 2/7 در مقیاس ریشتر بوده و طی آن 12000 نفر جان خود را از دست دادند، اولین آییننامه زلزله ایران تهیه شد.

درسال 1343 سازمان برنامه و بودجه وقت در قالب یک طرح تحقیقاتی گزارشی تحت عنوان «آییننامه موقت حفاظت ساختمانها در برابر زلزله» منتشر نمود. به دنبال آن در وزارت آبادانی و مسکن کمیته آییننامه دفتر مطالعات و معیارهای ساختمانی تشکیل و جزوهای را تحت عنوان «آییننامه ایمنیساختمانها در برابر زلزله» در شهریور 1346 منتشر کرد. در این آییننامه ساخت ساختمانهای بیش از سه طبقه و یا مرتفعتر از 11 متر منحصراً با اسکلت فولادی یا بتنآرمه مجاز دانسته شده است.
این آیین نامه دو فصل داشت: فصل اول ساختمانهای با مصالح بنایی و فصل دوم محاسبه ساختمانها در برابرنیروی زلزله. در این آییننامه که دارای کمیته علمی بود، هر گونه تغییر، اصلاح و تکمیل در صلاحیت وزارت آبادانی و مسکن دانسته شده بود. آییننامه مذکور در قالب نشریات سازمان برنامه و بودجه وقت (دستورالعملهای لازمالاجرا) در سال 1348 انتشار یافت.
بعد از مدتی فصل دوم این آییننامه که مربوط به بارهای ناشی از زلزله بود به استاندارد ملی ایران شماره 519 «حداقل بار وارده بر ساختمانها» انتقال یافت و این آییننامه ملاک محاسبه ساختمانها در برابر زلزله قرارگرفت.
اعضا اولین کمیته تدوین عبارت بودند از:
آقایان : محمد تقی جهانشاهی، جواد صالحی، علیاکبر معینفر، محمدعلی آیتالهی و هوشنگ مشیرفاطمی
ویرایش اول
مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با تشکیل کمیتهای ازتعدادی از استادان دانشگاه ها و صاحبنظران و همکاران مرکز ، پیشنویس «آییننامه طرح ساختمانها در برابر زلزله» را تهیه و اولین چاپ آن را در بهمن 66 منتشر نمود. این آییننامه با همکاری مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی شماره 2800 به خود گرفت و مجدداً بخش مربوط به بارهای ناشی از زلزله از استاندارد 519 جدا و آییننامه مذکور ملاک طراحی ساختمانها در برابر زلزله قرار گرفت. این آییننامه به استناد تصویبنامه مورخ 24/7/67 (27/12/67) هیأت وزیران برای اجرا به کلیه دستگاههای اجرایی و شهرداریها ابلاغ گردید و بعد از زلزله رودبار و منجیل در سال 1369 اهمیت و نقش آن بیش از پیش اثبات گردید و مورد توجه عموم قرار گرفت.
لینک دانلود PDF :
http://www.nezammohandesi.ir/uploads/2800-v4.pdf
مرجع :
مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و تدوین ضوابط و استانداردهای آنها است.